Etusivu » Referenssit » Informaatiotekniikan laitos ja tietotekniikkakeskus, Brandenburgin tekninen yliopisto, Cottbus, Saksa
Referenssit

Informaatiotekniikan laitos ja tietotekniikkakeskus, Brandenburgin tekninen yliopisto, Cottbus, Saksa

Bez+Kock Architekten Generalplaner GmbH

Brandenburgin teknisen yliopiston rakennuksessa sijaitsee Informaatiotekniikan laitos, tietotekniikkakeskus ja arkisto.

Nelikerroksinen, sivuiltaan 43-metrinen neliönmuotoinen rakennus nivoutuu ympäristöönsä ja pääsee itse oikeuksiinsa aiempien rakennusten rivistössä viheralueiden lähistöllä Konrad-Wachsmann-Alleella. Kuparilla päällystetyt rakenteet seisovat murskatun kiven muodostamalla saarekkeella.

Julkisivu on päällystetty vaakasuuntaisin kuparinauhoin, joita halkovat lasiset ikkunarivistöt. Kuparin perinteisyys näkyy rakennuksen pyöristetyissä kulmissa ja ikkunat seuraavat tätä samaa muotoa. Juuri katon alla kapean lasituksen sisään on asennettu valot, jotka antavat elävyyttä rakennuksen pihan puolelle.

Rakennukseen on kaksi sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti on etelään päin Konrad-Wachsmann-Alleelta. Toinen, pienempi sisäänkäynti on täysin vastakkaisessa kohdassa pohjoispuolella.

Sisäpuolta hallitsee valkoinen väri erilaisista materiaaleista: Valkoiset lattiat, vaaleasta puusta tehdyt ovet ja huonekalut, vaalennetut kivimateriaalit sekä lankut. Pieniä yksityiskohtia on lisätty kuparista: esimerkiksi näyttöjen kehykset, ovenkahvat ja jalkalistat

Kahdet portaat itä- ja länsipäädyissä rakennusta johtavat ylempiin kerroksiin. Ympyränmuotoinen käytävärakenne mahdollistaa huonetiloja molemmille puolille ja aluetta jäsentää suorakulmainen sisäpiha.

Pohjois- ja eteläpuolella jätettiin tilaa vapaamuotoisempaan oleskeluun loungeissa, joista pääsee sisäpihalle. Osana taideprojektia sisäpihan kulkuteitä päällystettiin värikkäin kivin, joiden sisässä tekoälyn keinoin tapahtuu liikettä.  

Toiminnot rakennuksessa on järjestelty ajatellen kulloistakin kävijöiden määrää.

Paljon väkeä vetävät seminaarit ovat alakerrassa, ja nämä tilat sijaitsevat isojen käytävien vieressä ja vapaammat tilat mahdollistavat niihin suoran käynnin sisäpihalta.

IT-keskuksen toimistotilat sijaitsevat ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Tietokonelaboratoriot sijaitsevat näiden vieressä, niin ikään sisäpihan puolella.

Kolmannessa kerroksessa sijaitsevat tietotekniikkakeskuksen tilat, jotka vaativat tarkempaa valvontaa, ja sinne pääsyä on rajoitettu.

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
BLB Cottbus
Valmistunut: 
2014
Country: 
Saksa
Postinumero: 
03046
Kaupunki: 
Cottbus
Katu: 
Konrad-Wachsmann-Allee 5
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Rakennuksen tyyppi: 
Koulurakennukset
Käytetty kupari: 
Esihapetettu
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
Bez+Kock Architekten Generalplaner GmbH
Address & description: 
Kronenstraße 36 70174 Stuttgart

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy