Etusivu » Referenssit » Helsingin musiikkitalo
Referenssit

Helsingin musiikkitalo

Paulno Narjus - LPR-architects Ltd

Arkkitehtikilpailu järjestettiin vuosina 1999-2000 ja sen voitti arkkitehtitoimisto LPR ehdotuksellaan " a mezza voce". Julkisivujen päämateriaalion esipatinoitu kupari ja lasi.

Vuonna 2011 valmistuvan Helsingin musiikkitalon hahmo on saamassa muotonsa Helsingin eskustassa.Julkisivujen päämateriaalion esipatinoitu kupari ja lasi. Helsingin musiikkitalo Marko Kivistö, Ola Laiho, Mikko Pulkkinen, arkkitehdit SAFA.  Helsingin musiikkitalon kilpailuehdotuksen "a mezza voce" -tekijöillä on näkemyksenä ollut, että uudisrakentamisella tulee eheyttää ja rauhoittaa alueen yleisilmettä. Talo on kiinnitetty ympäristönsä  koordinaatistoon niin, että musiikkitalon päämassan kaksi sivua noudattavat Finlandia-talon
ja eduskuntatalon suuntia päämassan korkeamman osan jatkuessa Karamzininpuiston idänpuoleisen muuripinnan tasossa. Korkeimmat osat on myös sijoitettu mahdollisimman lähelle vihreää vyöhykettä jatkamaan vaikutelmaa julkisista rakennuksista puistossa. Musiikkikeskuksen avoin, toiminnot esille asettava lasinen puoli liittää rakennuksen alueen itäosan uudempaan rakennuskantaan ja arkkitehtuuriin. Katujen puolelta umpinaisempi vihreäksi patinoitu, perforoitu kuparijulkisivu etsii yhteyttä Etu-Töölön rakennuskantaan sekä vehreään puistomassaan. 
 
Eduskuntatalo on mukana aukiosommitelmassa ja maisema portailta alas puistoalueiden suuntaan sekä sieltä Eduskuntatalolle on avoin. Matalan rakennusosan puistomaisena käsitelty kalteva kansi laskeutuu kohti etelää
antaen tilaa Kiasman itsenäiselle arkkitehtuurille.  Mannerheimintien tasossa olevalta sisääntuloaukiolta johtaa nurmitasoa myöten kevyen liikenteen väylä Kiasman edustalle ja jalankulkureitti alas tapahtuma-aukiolle Töölönlahden-tasoon. Kansalaistorilla on kuviteltu järjestettäväksi ulkoilmakonsertteja ja muita tilaisuuksia, joita
voidaan seurata ylempää kaltevalta kannelta. Aukiolle sijoitettavalta laajalta kuvapinnalta voi joskus olla nähtävissä Musiikkitalon tai kansainvälisen musiikkielämän tapahtumia.
 
Julkisivut

Rakennuksen massoittelu perustuu kilpailun voittaneeseen ehdotukseen. Rakennuksen julkisivut ovat kuparia ja lasia. Kuparijulkisivun detaljointi rakentuu pienimittakaavaisesta abstraktista pystyrytmiin perustuvasta julkisivukuvioinnista. Kuviointi on toteutettu julkisivulevykohtaisesti noudattaen kuitenkin julkisivukohtaisia
yleissuunnitelmia. Pystykuviointi muodostuu sileästä patinoidusta kuparipinnasta, kun taas perforoitu pinta muodostaa kuvioinnin taustan. Kuvio on huolella toteutettu.Patinoidun kuparipinnan väri on pehmeän sinivihreä. Makroskaalassa kuparipinnan yleissävy on vaalea ja sen pinta elää myös auringonvalon vaihtelun ja valon tulosuunnan mukaan. Pääosa julkisivusta on tehty esipatinoidusta 1,5 mm kuparilevystä, jotka on puristustekniikalla kuvioitu levykohtaisesti ennen asennusta. Levyjen kiinnitys runkoon perustuu komposiitti-asennustekniikkaan.

Osa julkisivusta mm. Ilmastointiaukkojen kohdat on tehty 3 mm käsinpatinoidusta massiivikuparilevystä. 
Julkisivujen ilme on hallittu. Sen tekninen toteutus vaativa. Musiikkitalon aulatilojen lasitus on tehty pääosin
pistekiinnityslasituksena. 

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Property holding company Helsingin Mannerheimintie 13a
Valmistunut: 
2011
Country: 
Suomi
Postinumero: 
00100
Kaupunki: 
Helsinki
Katu: 
Mannerheimintie 13a
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut/nauhat
Julkisivut/paneelit
Paneelit
Käytetty kupari: 
Tavallinen kupari
Esipatinoitu
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
LPR-architects Ltd
Address & description: 
Kauppiaskatu 4B, Helsinki 20100, Finland

Urakoitsija

Otsikko: 
Luvata Espoo Oy
Osoite ja kuvaus: 
P.O. Box 78, FI-02101 Espoo, Finland

Kilpailut

Ajankohta: 
2011

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy