Etusivu » Referenssit » Garden Museum, Lontoo, Britannia
Referenssit

Garden Museum, Lontoo, Britannia

Pronssikatteinen museo lisää laatua yhdelle Lontoon historiallisesti tärkeistä ja toiminnallisesti haastavista alueista. Nykyaikainen, valoisa ratkaisu Dow Jones Architects -toimistolta virittää ympäristönsä.

The Garden Museumin julkisivu on Thamesille päin Houses of Parliament -talon takana. Vieressä on Lambeth Palace, joka on toiminut lähes 800 vuotta Canterburyn arkkipiispan eli kirkon päämiehen Lontoon asuntona.  Historia ja kulttuuri on vaikuttavaa. Designpuutarha suojelee arvokasta St Mary Lambethin kirkkoa.

Ensimmäinen osa työtä vuonna 2008 käsitti kaksikerroksisen gallerian kirkon sisällä. Uusien gallerioiden luominen, opetustilat ja varastot yhdistyivät tapahtumakeskukseksi. Näin museon tapahtumat ja opetusjärjestelyt viisinkertaistivat ensimmäisenä vuonna kävijöiden määrän. 

NYKYAIKAINEN NÄKYMÄ

Vuonna 2013 palkittu uudistuksen toinen vaihe laajensi museota nykytilassaan ja kirkon pihalla. Kirkon sisällä toimiva museo sekoitettiin usein kuuluvaksi viereiseen Lambeth Palace. Uusi järjestely tuotti kaivatun nykyaikaisen ajattelun – pronssilla katetut ja puusta rakennettu paviljongit kadun varressa. 

Paviljongieissa on tilaa opiskeluun ja yhteisiin toimitloihin ja kahvilaan. Lasiseinäinen luostari kiertää uutta puutarhaa. Toimistot ja muut tuki- ja työtilat täyttävät kirkon ja puutarhan seinustoja. Moni haasteellinen asia ratkaistiin, kuten suojellut puut, historialliset haudat ja näkymä Lambeth Palaceen –kuten myös noin 36 000 vanhan hautausmaan hautaa. Ratkaisu oli kevyt, pronssikatteinen puurakennus, joka on rakennettu 300 mm paksun kivilaatan päälle.

PRONSSILEVYJEN RAKENNE

Paviljongit on katettu säihkyvällä pronssilla, joka heijastaa ympäröivät puut, jotka kuninkaallinen puutarhuri John Tradescant aikoinaan loi alueelle. Hänet on haudattu kirkon pihan alkupäähän

Yksi yhteen -mittakaavassa rakennettu malli auttoi suunnittelemaan eri katevaihtoehtojen valinnassa, jotka olivat pronssi, messinki ja esihapetettu kupari. Pronssi valittiin, koska sen sen väri vaihtelee kirkkaasta kuparista maan läheiseen suklaan ruskeaan. Näin rakennus istuu hiljaisesti hautapihaan ja puutarja sekä kirkko ovat näkyvämmässä osassa. Muutamat tasakattoiset rakennelmat on myöskin katettu pronssilla ja vieressä kasvien avulla toteutetut vihreät katot.

Pronssilevyt ovatkooltaan 950 x 450 mm ja ne on asennettu sivusuunnassa 150 mm päähän toisistaan. Niissä on piilotetut kiinnikkeet ja pyöristetyt kulmat paremman kestävyyden takia. Ne muotoiltiin malliinsa paikan päällä ja asennettiin pysyvään muotoonsa vanerin avulla, erottavan hengittävän välikalvon avulla. Tämä päällystettiin 50 mm paksuilla rimoilla ilmatilan aikaan saamiseksi ennen uutta vanerikerrosta. Puukerros eristää rakennuksen runkoa. Pronssilevyjä käytettiin joissakin kohteissa myös sisäpuolella. 

Laatat kietoutuvat tiukasti julkisivun viereen, niin että ikkunat ja ohut lämpökattorakennelma luo tarkat ääriviivat rakennukselle. Mekaaniset ilmastointiratkaisut integroitiin pronssikatteisiin luomalla paikkaansa sopiva pronssihuppu, joka pistää ulos rakennelmasta.

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Garden Museum
Valmistunut: 
2017
Country: 
Iso-Britannia
Postinumero: 
SE1 7LB
Kaupunki: 
London
Katu: 
Lambeth Palace Road
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Julkisivut/paanukatot
Tasakatto
Rakennuksen tyyppi: 
Kirkot ja uskonto
Kulttuurirakennukset
Käytetty kupari: 
Pronssi
Kiinteistö: 
Uusi
Saneerauskohde

Arkkitehti

Name, office: 
Dow Jones Architects

Urakoitsija

Otsikko: 
Richardson Roofing

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy