Etusivu » Referenssit » Freyan maja, UK
Referenssit

Freyan maja, UK

Je Ahn, Studio Weave

Freyan maja on osa "Freya ja Robin" -tarinaa. Se koostuu kahdesta osasta Kielder järven rannalla,  Northumberlandissa. Rakennukset tarjoavat levähdyspaikan kävijöille, jotka joko kävellen tai pyöräillen vierailevat järven rannalla. 

 

Tarkoituksenamme oli luoda kertomus, jonka pystyimme luomaan näyttämöksi ja taustaksi tarinallemme. Se koostuu kahdesta rakennusta, jotka sijaitsevat vastapäätä toisiaan vastakkaisilla rannoilla. Se on näyttämö rakkaustarinalle, kukkia rakastavalle jumalattarelle, Freyalle,  joka rakensi majan, jotta hänen suuri rakkautensa kohde, Robinin voisi soutaa järven yli hänen luokseen.

Freya valmisti majan kukista, jotka hän sitoi yhteen puun oksiin. Näin valmistui lumoava metsäinen katto, joka nostettiibn mahdollisimman ylös suorien tukipilareiden avulla. Kun Freya näki Robin soutavan pois, hän itki kultaisia kyyneleitä, joilla hän ympäröi majan.  

Mielikuvituksen siivittämä suunnittelu heijastuu myös todelliseen rakentamiseen. Maja on tehty CNC -vanerista leikkaamalla ja liimaamalla eri kerrokset ja sitomalla ne lisäksi liitostangoilla yhteen. Vanerin välissä on myös kirkkaita akryylilevyjä, jota päästävät valon sisään ja muodostavat samalla  kaiteen. Majassa on käytetty paljon kullanväristä metallia, samoin kuin tukipilareissa, jotka ovat upotettu lujasti betoniperustuksiin.  

Freyan majan verhoiluun on käytetty kullanväristä kupariseosta, joka oli rei'itetty valmiiksi kyyneleen muotoisiksi reikälevyiksi. Kupari- ja alumiinilevyt valittiin niiden lämpimän sävyn ja materiaalien kestävyyden vuoksi. Rei'itetyt levyt myötäilevät ilmaston aiheuttamia liikkeitä ja hengittävät erilaisten säiden mukaan.

 

 

 

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Kielder Water & Forest Park
Valmistunut: 
2009
Country: 
Iso-Britannia
Kaupunki: 
Northumberland
Katu: 
Kielder Water and Forest Park

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Katot
Läpinäkyvät rakenteet
Rakennuksen tyyppi: 
Aukiot ja puistot
Käytetty kupari: 
Kullanvärinen seos
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
Studio Weave
Address & description: 
33 Saint John’s Church Road London E9 6EJ

Urakoitsija

Otsikko: 
Millimetre

Kilpailut

Ajankohta: 
2011
Kategoriat: 
Loppukilpailuun valitut

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy