Etusivu » Referenssit » Dieselin pääkonttori kuparista Italiassa
Referenssit

Dieselin pääkonttori kuparista Italiassa

Studio Ricatti

Studio Ricattin arkkitehdit suunnittelivat Italian Vicenzassa sijaitsevalle Dieselin pääkonttorille tyylikkään kupariverhoilun.

Pääkonttori on matala hybridirakennus, jota käytetään moniin eri tarkoituksiin. Siinä on toimistoja, varastoja, näyttelytiloja, luentosali, lastentarha, ruokala ja kuntokeskus sekä parkkihalli ja huoltokeskus.

Vastakohtana ympäröivän alueen hajanaiselle  asutukselle projekti suunniteltiin pieneksi kaupungiksi, jossa olisi kujia ja aukioita ja jonka toiminnot olisivat tiiviisti yhteydessä toisiinsa. Lopputuloksena syntyneen kaupunkimaisen rakennuksen eri työntekijät voivat jakaa työskentelytiloja ja erityisiä yhteistiloja, jotka painottavat yhteistyötä ja eri osaamisalueiden jakamista.

Projektissa ei ole keskitytty pelkästään ohjelmallisiin ja virallisiin tarkoituksiin, vaan siinä on mietitty myös ympäristöä. Rakennus tukee kestävää kehitystä, sillä sen suunnittelussa on otettu huomioon energian kulutus ja talteenotto, uusiutuvien luonnonvarojen käyttö ja teknisten järjestelmien tehokkuus. Verhoilun valinnassa noudatettiin samaa periaatetta: siinä haluttiin käyttää materiaalia, joka olisi esteettinen mutta joka tukisi samalla kestävää kehitystä. Kupari täyttää molemmat kriteerit paremmin kuin mikään muu materiaali. Mittava upariverhoilu tukee pelkistettyä muotoa, ja sen punaiset sävyt muodostavat vaikuttavan vastakohdan vehreälle ympäristölle.

Kuparissa yhdistyy tyylikkyys, säännöllisyys ja kestävyys. Se on pitkäikäinen materiaali, joka ikääntyessään saa lisäsyvyyttä. Kaiken lisäksi kuparia voi kierrättää ja sen tuotannossa syntyy vähän päästöjä, minkä vuoksi se on ympäristöä säästävä verhoilumateriaali.

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Diesel SpA
Valmistunut: 
2010
Country: 
Italia
Postinumero: 
36100
Kaupunki: 
Breganze
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut/nauhat
Rakennuksen tyyppi: 
Virastorakennukset
Käytetty kupari: 
Tavallinen kupari
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
Studio Ricatti
Address & description: 
Corso Palladio No 25Vicenza 36100Italy

Kilpailut

Ajankohta: 
2011

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy