Etusivu » Referenssit » Chancellor -rakennus, Bathin Yliopisto, UK
Referenssit

Chancellor -rakennus, Bathin Yliopisto, UK

Stride Treglown Architects

Bathin yliopisto päätti rakennuttaa uuden, akateemisen rakennuksen pääkampukselleen, jonka tarkoituksena oli tarjota "yleistä opetusta" sekä vastata kokonaisuutena yliopiston tarpeisiin. Rakennus koostuu opetustiloista, joiden koko vaihtelee 350 paikkaisesta luentosalista, pienempiin, 30 paikkaisiin opetustiloihin.

Tontin rajoitteena oli alueen ympäristön kehitys sekä läheinen päätie, joka muodosti terävän, suorakulmaisen tonttialueen. Rakennus tarvitsi kuitenkin mahdollisimman suuren tontin, jotta sinne voitiin rakentaa tarvittavat lisätilat suositulle ja arvostetulle yliopistolle, lisäksi vielä tiukan aikataulun puitteissa.

Suunnitelmassa näkyy voimakas, suoraviivainen tyyli, joka asettuu kohtisuoraan yhdenmukaisen, suorakulmaisen sivun kanssa. Vastakohtana tälle suunnitelmalle, kaksi luentosalia rakennettiin päällekkäin muodostamaan erillisen osan, joka  nivoutettiin suunnitelmaan tekemällä siitä yhdenmukainen kampuksen itästen rakennusten kanssa.    

Runko 'työntyy' voimakkaasti lasilla verhotun seinän läpi laajentuen rakennuksen sisäaulaan. Kolmen kerroksen korkuinen tila aulassa luo ylhäältä katsottuna dynaamisen tilan  suurelle ihmisjoukolle, joka kulkee rakennuksessa .    

Korostaaksemme rakennuksen pääsisäänkäynnin tarkeää kohtaa, halusimme käyttää kupariverhousta lisäkontrastina ja samalla pehmentämään luentosalien muotoja, vastakohdaksi kovalle ja voimakkaaksi suunnitellulle terrakottaverhoukselle sekä teräkselle, jota on käytetty rakennuksen muussa ulkoverhouksessa.   

Kuparia käytettiin koko rungon verhouksessa, joka jatkuu osaksi sisätilaan ja myös pääatriumin ulkotiloihin pehmentämään sisä- ja ulkotilan rajaa aulan pääsisäänkäynnin kohdalla.

Kupariksi valittiin esihapetettu kupari sen tummanruskean värin vuoksi minimoimaan sisä- ja ulkotilojen kuparipintojen kontrastia, koska sen väri ulkona muuttuu hitaasti ajan mukana.   

Kuparikatteen sävy vaihtelee yläpuolella sijaitsevan rakennuksen syvässä varjossa verrattuna rakennuksen enemmän valolle altistuville osille asteittaisessa ikääntymisessä. Se tulee heijastumaan rakennukseen päinvastaisena tekijänä, luoden pehmentävää kontrastia päärakennuksen koville materiaaleille ja tarjoaa samalla hitaasti kehittyvän, luonnollisen ominaisuuden rakennuksen sisäänkäynnille. 

 

 

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
University of Bath
Country: 
Iso-Britannia
Kaupunki: 
Bath

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Rakennuksen tyyppi: 
Koulurakennukset
Käytetty kupari: 
Esihapetettu
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
Stride Treglown

Kilpailut

Ajankohta: 
2015

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy