Etusivu » Referenssit » Bristolin sydäninstituutti, Bristol, Englanti
Referenssit

Bristolin sydäninstituutti, Bristol, Englanti

CODA Architects

The Bristol Heart Institute uses a common palette of materials - white render, glass and pre-patinated copper and highly articulated forms to create a design that is both visually stimulating and human in scale.

The interlocking rectilinear forms of the main entrance and terrace canopy above in copper signify the main entrance to the Bristol Heart Institute. The single storey entrance portal leads to the central atrium space via an entrance hall with a series of flat copper arches enhancing a sense of arrival. The atrium is the hub of the Institute building, providing a welcoming, clearly defined, legible route to all departments. It is bathed in natural, controlled light and colour; enhanced by trees; artwork and animated by glazed bridges and waiting spaces within and adjacent to it. The north-west elevation provides the public face of both the new building and the whole hospital precinct. The two/three storey block of inpatient accommodation is punctuated by projecting windows and recessed balconies from the patient areas viewing the backdrop of the mature woodland. The balconies are subdivided by vertical copper fins and fascias providing a grand scale. The facade terminates in a 100 metre long mono-pitched copper roof with expressed gable. Low maintenance, long life and aesthetic considerations informed the choice of copper for the main roof and elevational features. Traditional raised seam detailing is used for both roof and wall elements internally and externally with stainless steel shadow gaps to adjacent materials to prevent staining. Specialist copper contractor: Boss Metals Main contractor: Laing O'Rourke Top photo: Craig Auckland/fotohaus

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
University Hospitals Bristol NHSFT
Valmistunut: 
2008
Country: 
Iso-Britannia
Kaupunki: 
Bristol

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Rakennuksen tyyppi: 
Terveys- ja sosiaalihuolto
Käytetty kupari: 
Esipatinoitu
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
CODA Architects
Address & description: 
Clifton Heights, Triangle West Clifton, Bristol BS8 1EJ UK

Urakoitsija

Otsikko: 
Laing O'Rourke

Kilpailut

Ajankohta: 
2009

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy