Etusivu » Referenssit » Bang & Olufsenin liikerakennus, Herning, Tanska
Referenssit

Bang & Olufsenin liikerakennus, Herning, Tanska

Chris Hodson

Uuden ja ensimmäisen Bang & Olufsenin liikerakennuksen muotoilukonspti edustaa selkeää ja ikonimaista tyyliä, jonka materiaaleina ovat kullanvärinen kupariseos sekä lasi.

Tiimi, jonka vetäjänä toimi yrityksen taiteellinen johtaja Johannes Torpe, B & O: n, oli uuden myymäläkonseptin luoja. Suunnitelman pohjana oli saavuttaa tunnelma omien aistihavaintojen välityksellä. Arkitec / S:n arkkitehtoninen tulkinta käsitteestä on hillitty ja kaarevalinjainen kuutio, joka edustaa B & O: n minimalistisia tyyliä. Vaikka rakennus on läpikotaisin moderni, sen suunnittelussa on huomioitu rakennuksen herkkä sijainti kaupungin keskusaukiolla, jota hallitsee kirkko. Siksi suunnitelma on tyylillisesti hillitty ja vaatimaton.  

Ainutlaatuiset visuaaliset ominaisuudet

Laadukkaita materiaalivaihtoehtoja suurten lasipintojen rinnalle oli useita, mutta tiimi valitsi yksimielisesti kullanvärisen kupariseoksen  sen kestävyyden ja ainutlaatuisten visuaalisten ominaisuuksien vuoksi. Samalla sen sävy täydentää lämpimän ruskeita tiilirakennuksia aukion ympärillä ja myös kirkon kuparisia yksityiskohtia.

Vaarantamatta rakennuksen puhtaita linjoja, julkisivulle tehtiin ylimääräinen pintakäsittely rikastuttamaan sen ulkonäköä. Tämä toteutettiin lisäämällä kuparin pintaan sattumanvaraisesti aaltomaisia viivoja, jotka saatiin aikaan tekemällä siihen pieniä pyöreitä reikiä. Öiseen aikaan pehmeä LED-taustavalo loistaa rei'itetyn kuviopinnan läpi. Ohjelmoitu himmennin muuttaa  sattumanvaraisesti sen valoa, joka luo kiehtovia animaatiorytmejä seinille ja tekee rakennuksesta samalla mielenkiintoisen keskipisteen kaupungin aukiolle.

 

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Bang & Olufsen
Country: 
Tanska
Postinumero: 
7400
Kaupunki: 
Herning
Katu: 
Torvet 20
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Julkisivut/paneelit
Läpinäkyvät rakenteet
Rakennuksen tyyppi: 
Virastorakennukset
Talous, kauppa
Käytetty kupari: 
Kullanvärinen seos
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
Lars Sternberg, Arkitec A/S

Urakoitsija

Otsikko: 
RMIG and AS Facader
Osoite ja kuvaus: 
Copper Product: TECU® Gold

Kilpailut

Ajankohta: 
2015

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy