Etusivu » Referenssit » Alakoulun urheiluhalli, Oppenheim, Saksa
Referenssit

Alakoulun urheiluhalli, Oppenheim, Saksa

Architekturbüro W. Schuppach

Alakoulun urheiluhalli 'Am Gautor' Oppenheimissa rakennettiin jo 1987 koulun läheisyyteen. Oppenheimin vanhan kaupungin muut monumentit tuovat omat haasteensa projekteille kaupungin rajojen sisäpuolella.

Salia käyttävät koulun oppilaat ja lisäksi urheiluseurat ovat iltakäyttäjinä. Merkittävän kokoinen vanha puurakenteinen katto vaati kokonaan uutta ratkaisua.

Jotta rakenteet pysyivät vakaina, jopa ajatellen maankuoren liikkeitä, päätettiin lisätä myös yksi varastohuone. Kaikki vaihdettavat osat mietittiin tarkasti energiastandardien mukaan. Myös aiemmin ongelmana ollut riittämätön ilmastointi, hormien ja jopa ikkunoiden puuttuminen eli näkeminen ulos päätettiin korjata uuden tekemisen myötä.

Salin profiili on hyvin tasainen ja siksi se ei erotu silmiin pistävästi muista rakennuksista. Vanha pääty ja tiilikatot eivät sopineet yhteen rakennuksen korkeuden kanssa ja siksi niidenkin tekeminen mietittiin kokonaan uudestaan.

Uusi mittava katto tehtiin vihreistä paneeleista, jotka sävyttyvät maan väriin ja saa rakennuksen ikään kuin painautumaan rinnettä vasten.

Uusi kouluun päin loistava julkisivu, josta on myös sisäänkäynti, koostuu kuparisuunnikkaista. Se erottuu huomattavasti vanhaa paremmin. Aiemmin niin syvällä sijainneet räystäät ovat nyt näkyvästi päätyseinän tasalla. Hallin ja viereisen kellariteatteritilan välillä kulkeminen on samalla muodostunut helpommaksi.

Rakennuksen harja antaa luonnon valon tulla paremmin sisään, ja mahdollistaa ilmastoinnin ja poistoilman kulkemisen toimivuuden. Tyypillisen urheiluhallin tunnusmerkkien tuntua ei ole haluttukaan saada aikaan ja tässä on onnistuttu.

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Verbandsgemeine Nierstein-Oppenheim
Valmistunut: 
2014
Country: 
Saksa
Kaupunki: 
Oppenheim
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Julkisivut/paanukatot
Rakennuksen tyyppi: 
Urheilu ja vapaa-ajan rakennukset
Käytetty kupari: 
Tavallinen kupari
Kiinteistö: 
Saneerauskohde

Arkkitehti

Name, office: 
Architekturbüro W. Schuppach
Address & description: 
Ludwigsstr. 6, 55116 Mainz

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy