Home » References » Students Union - University of Warwick, UK
References

Students Union - University of Warwick, UK

MJP Architects

A £11.5m Refurbishment of 1960’s Student Union building. The ‘active frontage’ to the new plaza (of the student union redevelopment) is important to the campus masterplan. It provides a new identity for the Students Union – a high quality destination.

Why Copper?

  • A key element of the frontage was the soffit to the new triangular oversailing roof, where a high quality finish and material were required
  • We investigated options and decided that copper gave the requisite quality and feel

The Structure

  • The grid pattern was based on the structural logic of the existing concrete waffle slab
  • The grid generated the location of the clerestory where the glazing meets the ceiling so that the envelope line is hard to distinguish and the integrity of the overall shape of the roof maintained

The Detail

  • The copper has been left untreated to weather differently inside and out
  • The copper was bent off-site into triangular shapes
  • Triangle dimensions based on standard roll sizes to minimise wastage
  • Off cuts were used to clad ‘shadow gap’ reveals between panels
Share: 

Building

Owner: 
University of Warwick
Completion date: 
2010
Country: 
United Kingdom
City: 
Warwick

Categories

Applications: 
Interior
Roofs
Type of building: 
Educational
Copper used: 
Classic
Estate: 
New

Architect

Name, office: 
MJP Architects
Address & description: 
9 Heneage StreetSpitalfieldsLondon E1 5LJ

Copper contractors

Title: 
Cotswold Metal Roofing

Awards

Season: 
2011

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Find out more by following this link.

Accept