Home » References » Cafeteria River Plaza, Paris, France
References

Cafeteria River Plaza, Paris, France

As part of an office redevelopment and renovation project, a new copper intervention brings life to the previously unloved and inaccessible courtyard at the heart of this building in a Paris suburb on the River Seine. A lively place to meet and accessible to all, the pavilion houses a cafe and connects the lobby and circulation areas with the green spaces of the courtyard.

This bright copper prism was developed to be seen from all sides and above: from the first entry into the main hall and from other accesses; but also from different levels of the offices. As used here, natural copper in different thicknesses can be provided with a time-tested, transparent, 2-layer coating to retain its bright beauty for longer.

Each detail has been designed and integrated to give the illusion of a massive block of copper, partly hollowed out to create a new space.

River Plaza - Asnières

Un ensemble immobilier de 26 000 m2 dont 23 800 m2 de bureaux lumineux et efficients, établi à 15 minutes de Paris et à 4 minutes de la Défense proposant une offre complète de services totalement repensés (auditorium, caféieria, restaurant, fitness, et salon-clubs).

 

Share: 

Building

Owner: 
KKR / CLEAVELAND
Completion date: 
2016
Country: 
France
Location: 

Categories

Applications: 
Facades
Roofs
Type of building: 
Restaurants
Copper used: 
Classic
Estate: 
New

Architect

Name, office: 
L’Agence Parallel

Copper contractors

Title: 
Boutel

Find out more

Nick Hay

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Find out more by following this link.

Accept