Home » References » Bronze extension to a house, Gloucestershire, UK
References

Bronze extension to a house, Gloucestershire, UK

Verity & Beverley Ltd

The property  is a secluded Georgian house, set within large sculpted gardens on the side of a deeply wooded valley within an 'Area Of Natural Beauty'. The clients brief was to create a highly designed, modern extension that was experimental with materials but that would sit comfortably against the side of the traditional stone of the Georgian house.

It needed to make the most of the stunning, manicured gardens and the south facing orientation whilst internally providing the clients with a functional kitchen dining area and somewhere to hang a few pieces from their artwork collection.

Works involved opening up the rear of the property internally to create the large open plan kitchen/dining area and extending out into a new contemporary garden room extension, partially set below ground to the North as the gardens rise up at the rear of the property. Externally the garden room extension was clad in striking bronze copper detailed with horizontal standing seams along the North elevation, with a mono pitch sedum roof and concealed box gutter.  The windows and doors were Fineline Aluminium finished in a lead grey with minimal sight lines, complimenting the modern aesthetic of the bronze copper and reflecting the form and shape of the structure. The large high level window creates a picture frame of the manicured gardens whilst the South facing 3 panel sliding doors, open out onto the terrace creating indoor / outdoor space.  The sedum roof allows the extension when viewed from above to sit comfortably within the gardens, whilst the copper creates a pleasing contrast with the traditional stone of the main house.  Internally the space was treated with the same modern, minimalist approach, with shadow gap details separating the clean white walls from the soft grey polished concrete floors.  The kitchen was fitted with high gloss, minimal units.  The internal space was then tastefully finished off with a collection of the client’s artwork and sculptures, providing vivid contrast to the minimal aesthetic and form of the structure.

Share: 

Building

Owner: 
Private dwelling
Completion date: 
2013
Country: 
United Kingdom

Categories

Applications: 
Facades/fascia
Type of building: 
Residential
Copper used: 
Bronze
Estate: 
Upgrade

Architect

Name, office: 
Verity & Beverley Ltd
Address & description: 
55 Long Street Tetbury Gloucestershire GL8 8AATel.+44 (0)1666 503516+44 (0)1666 503516Fax.+44 (0)1666 503901Email. info@verity-beverley.co.ukCallSend SMSAdd to SkypeYou'll need Skype CreditFree via Skype 

Copper contractors

Title: 
Cotswold Metal Roofing

Awards

Season: 
2013

Find out more

Nick Hay

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Find out more by following this link.

Accept