Αρχική » References » Six houses in the barn, Sesto san Giovanni, Italy
Έργα

Six houses in the barn, Sesto san Giovanni, Italy

GINO GUARNIERI ARCHITECT - ROBERTO MASCAZZINI ARCHITECT

A collapsing barn has been replaced by a new building, placed on the same site, with the same size, shape and materials, as demanded by building code. Copper clad openings feature on each of the units.

The intervention lot is located on the edge of an ancient rural village, now absorbed in the suburbs of Sesto San Giovanni, outside Milan. The architects believed that some of the demolition materials, the solid brick of the walls and porphyric floors, could have a new life – providing the new building within an enclosing ‘historical’ shell. The crushed material has a thickness of a few centimetres, and is held in place by a metal net made of Corten steel. It is distributed uniformly on the ceiling and walls, creating a sort of ‘legacy’ aesthetic, despite the transformation it was subjected to.

The result is an elementary geometry and continuity between facades and roof, wall and openings - the primary shape of the previously existing barn.

The recycled materials (brick, cobblestone) alternate with strips of copper of different heights, in order to provide continuity between the facade and the roof. All the openings of the six aligned units are covered with the copper strips. The openings do not compromise the integrity and strength of the building, and they are hidden by shutters that open mechanically, serving as shelter against sun and rain. The particular construction technique allowed the elimination of the usual constructive elements- like channels, downspouts, window sills, trims and shutters - allowing simple construction and clean lines, reducing a lot of the building envelope maintenance.

Μοιραστείτε το!: 

Κτίριο

Ιδιοκτήτης: 
Immobiliare Bandello srl Sesto San Giovanni (MI)
Ημερομηνία ολοκλήρωσης: 
2015
Country: 
Ιταλία
Ταχυδρομικός κώδικας: 
20099
Πόλη: 
Sesto san Giovanni
Θέση: 

Κατηγορίες

Εφαρμογές: 
Προσόψεις
Τύπος κτιρίου: 
Κατοικίες
Χρήσεις χαλκού: 
Κλασσικός

Αρχιτέκτων

Name, office: 
GINO GUARNIERI ARCHITECT - ROBERTO MASCAZZINI ARCHITECT

Εγκαταστάτες χαλκού

Τίτλος: 
Tinner Craftsman

Βραβεία

Εποχή: 
2017
Κατηγορίες: 
Υποψήφιο

Συνεχίζοντας τη χρήση του ιστότοπου, συμφωνείτε με τη χρήση των cookie. Μάθετε περισσότερα ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο. link.

Accept