Αρχική » References » Red Bull στούντιο, Βερολίνο, Γερμανία
Έργα

Red Bull στούντιο, Βερολίνο, Γερμανία

Το εσωτερικό ενός παλιού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του 1920 στο Βερολίνο, προτάθηκε από την Optimist Design που εδρεύει στο Λος Άντζελες, να μετατραπεί σε στούντιο ηχογραφήσεων με χάλκινη γλυπτική.

Το έργο αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το δωδέκατο μουσικό στούντιο της Red Bull. H σχεδιαστική μας ιδέα για την διατήρηση της βιομηχανικής αισθητικής στο εσωτερικό του, ελήφθη όταν επισκεφθήκαμε τον χώρο του παλιού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Βερολίνο. Το νέο στούντιο ηχογραφήσεων προσφέρει χώρους για την μίξη και την μουσική παραγωγή, με τους κοινόχρηστους χώρους να συνδέονται πολύπλευρα με τα δωμάτια εγγραφής. Προσεγγίσαμε το έργο σαν έργο δύο κόσμων - ενός κοινωνικού χώρου εκτός κτιρίου και μιας σειράς από θαλάμους εντός αυτού, που διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις γεωμετρικές και τις τεχνικές απαιτήσεις της ακουστικής σχεδίασης.

Ο σχεδιασμός διαμορφώθηκε βάσει της ακουστικής του χώρου και κατανεμήθηκε σε πρισματικές επιφάνειες για να εξασφαλισθεί ο ιδανικός ήχος στην εγγραφή και στον χώρο μίξης. Ένας μεγάλος τριγωνικός φεγγίτης διαχέει το φυσικό φως μέσα στο χώρο. Πάνω από ένα χιλιόμετρο ταινιών χαλκού, χρησιμεύουν για να συνδυαστούν με τα ετερογενή σχήματα που απαιτούνται στις διάφορες αίθουσες ηχογραφήσεων, προσθέτοντας παράλληλα βάθος και αντίθεση σε μια ενιαία γλυπτική μορφή.

Ο Χαλκός ρέει

Η χάλκινη επικάλυψη των τοίχων, δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ των χάλκινων βιομηχανικών υποδομών του σταθμού την εποχή που κατασκευάστηκε, με τη δύναμη και την ενέργεια που ενισχύονται από την Red Bull. Ένας οπτικός ρυθμός έχει δημιουργηθεί από τις λωρίδες χαλκού που σχηματίζουν μία κυματοειδή αλληλουχία και αντιπροσωπεύουν τη φυσική ροή του ήχου και της μουσικής. Στο κέντρο  του χώρου υπάρχει μια τεράστια σκάλα, επιτρέποντας στους μουσικούς κυριολεκτικά να ανέβουν σε μια νέα αίθουσα στον ημιώροφο, ο οποίος βρίσκεται πάνω από την αίθουσα εγγραφής.

Η επίσημη γλώσσα του σχεδιασμού, καθώς και η επιλογή του υλικού και τα διάφορα χρώματα δημιουργούν μια ισορροπία και ένωση αντιπαραθέσεων, ενώ θεσπίζεται ένας νέος διάλογος στην ισορροπία μεταξύ του παλιού και του καινούργιου. Η αναβίωση του σταθμού από την Red Bull είναι μια τέλεια αλληγορική μεταφορά για την αναγέννηση του Βερολίνου ως πρωτεύουσας νέων ιδεών. Οι πρώην βιομηχανικοί χώροι της πόλης που μένουν αχρησιμοποίητοι, λόγω των αλλαγών στην τεχνολογία, παρέχουν έναν μετα-βιομηχανικό καμβά για τη δημιουργική εξερεύνηση της μουσικής, της τέχνης και του πολιτισμού.

Μοιραστείτε το!: 

Κτίριο

Ιδιοκτήτης: 
Red Bull Studio
Ημερομηνία ολοκλήρωσης: 
2015
Country: 
Γερμανία
Ταχυδρομικός κώδικας: 
10999
Πόλη: 
Berlin
Οδός: 
Ohlauer Str. 43.
Θέση: 

Κατηγορίες

Εφαρμογές: 
Προσόψεις
Εσωτερικό
Τύπος κτιρίου: 
Πολιτιστικά κτίρια
Χρήσεις χαλκού: 
Κλασσικός
Ιδιοκτησία: 
Νέες

Αρχιτέκτων

Name, office: 
Optimist Design

Εγκαταστάτες χαλκού

Τίτλος: 
Kubix, Berlin

Συνεχίζοντας τη χρήση του ιστότοπου, συμφωνείτε με τη χρήση των cookie. Μάθετε περισσότερα ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο. link.

Accept