Domů » Reference » Zimní zahrada, Said Business School, Oxford, Velká Británie
Reference

Zimní zahrada, Said Business School, Oxford, Velká Británie

Dixon Jones Ltd

Dixon Jonesův vítězný projekt pro první fázi Said Business School byl dokončen v roce 2001. Architekt byl později pověřen také projektováním druhé fáze, dokončené v roce 2012. Nová přístavba zimní zahrady byla dokončena v roce 2017.

Od svého otevření zaznamenala Saïd Business School meziročně výrazný nárůst počtu studentů. K uspokojení prostorové poptávky rozšiřuje nová zimní zahrada stávající jídelní zařízení o dalších 50 míst k sezení a poskytuje nový jídelní prostor, více propojený se zahradou.

Přístavba je situována na severu budovy fáze 1 a vedle pozemku pro plánovaný památník Rewley Abbey. Projekt tvoří jednoduchá a lehká konstrukce, která omezuje dopad na zahradu a zachovává ve stávající jídelně přirozené světlo. Souvisí s posunutím geometrie stěny u Rewley Road a ne-ortogonální fasádou jídelny překrytím rohu stávajícího objektu a integrací se zahradní zdí.

Střecha se stojatými drážkami byla pečlivě opracována a zahrnuje automaticky otevíraná střešní okna a po celé délce měděný okap se svodem.

Protože měděné střechy obou fází 1 a 2 veřejně přispívají k panoramatu města, nová přístavba používá stejnou předpatinovanou měď, která jídelně poskytuje výrazně zahradní charakter.

Share: 

Budova

Vlastník budovy: 
Said Business School, University of Oxford
Postaveno: 
2017
Stát: 
Spojené království
Město: 
Oxford
Ulice: 
Park End Street
Místo: 

Kategorie

Užití: 
Střechy
Typ budovy: 
Vzdělávací
Restaurace
Použitá měď: 
Předpatinovaná
Reality: 
Nové

Architekt

Jméno, kancelář: 
Dixon Jones Ltd

Dodavatel mědi

Titul: 
Cotswold Metal Roofing Ltd
Adresa&popis: 
Field Barn Woodleys Woodstock Oxfordshire OX20 1HZ

Evropská soutěž

Sezona: 
2017

Dalším používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookie. Více informací najdete na tomto odkazu.

Akceptovat