Domů » Reference » Vila Bouma, Nizozemí
Reference

Vila Bouma, Nizozemí

Rob de Vries

Klient si přál dům, který by přímo komunikoval s přírodou, ne pouze se zahradou jako hmotnou součástí domu, ale také s denním světlem, sluncem, deštěm a větrem tak, aby i tyto aspekty měly na interiér vliv.

Kontakt interiéru domu s vnějším světem se soustředí zejména na přírodu. Meandrující linie vnější stěny se zvedá tam, kde může být vyhlídka otevřena, a úroveň opět klesá tam, kde je vyžadován méně velkorysý výhled, což vede k vyšší míře soukromí. Vnější zeď a střecha mají jako konečnou povrchovou úpravu měď. Architekt se rozhodl pro tento přírodní materiál, protože ten odpovídá životnímu stylu klienta. Jeho střídmý přístup k životu založený na jednoduchosti je vyjádřen minimalistickým a zdrženlivým provedením domu. Přehršle denního světla ve všech jeho podobách vstupují otvorem ve středu střechy. Pro klienta byl vytvořen nový minimalistický přístup k detailu a konstrukci, který reaguje na jeho požadavky ohledně strohosti a čistého vnímání přírody z prostředí domova.

Share: 

Budova

Vlastník budovy: 
Mr Bouma
Postaveno: 
2011
Stát: 
Holandsko
Město: 
Assen
Ulice: 
Balsahout 4
Místo: 

Kategorie

Užití: 
Fasády
Plochá střecha
Typ budovy: 
Obytný dům
Použitá měď: 
Klasická

Architekt

Jméno, kancelář: 
BRT Architecten
Adresa, popis: 
P O Box 4151800AK AlkmaarNetherlands

Evropská soutěž

Sezona: 
2011

Dalším používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookie. Více informací najdete na tomto odkazu.

Akceptovat