Domů » Reference » Rozšíření Městského muzea ve Schwabachu v Německu
Reference

Rozšíření Městského muzea ve Schwabachu v Německu

CC

Stávající Městské muzeum se nachází v jedné z budov bývalých O'Brienových kasáren. Rozšíření pomůže vytvořit "muzeum v parku" - efektivně oznamující svou funkci již z dálky, ve dne i v noci. 

Myšlenkou návrhu je nabídnout "stavební bloky pro růst muzea". Tyto bloky vstupují do napjatého dialogu se starou budovou. Výrazná věž výtahu se samostatným vstupem propojuje všechna patra staré budovy. Směrem k městu je obrácena transparentní vstupní hala s novou kanceláří, obchodem a muzejní kavárnou na jihovýchodě. Velká otevřená terasa propojuje muzeum s parkem a skleněný chodník nabízí řadu průchodů muzeem.

V budoucích fázích vývoje může muzeum dále růst na několika podlažích. Vzniká tak řada modulů, nových cest a rozhraní mezi starou a novou částí a parkem.

Krytá plocha na přední straně budovy poskytuje útočiště před nepřízní počasí a vyzývá návštěvníka ke vstupu. Nový vstup do muzea, přirozeně otevřený a transparentní, vede návštěvníka sítí stezek do etablovaného městského muzea. Vede mezi starými stromy a pokračuje přes most a rybník. Muzejní kavárna, chráněná před přímým slunečním zářením, má velkou dřevěnou terasu a venkovní posezení. Obchod a přilehlé prostory jsou přístupné bez průchodu pokladnou muzea. Křížení přístupových cest a stávajících schodišť umožňují spolu se skleněnou chodbou návštěvníkovi jasné výhledy. Průhledný chodník obohacuje stávající fasády o kontrast otevřeného s uzavřeným a nového se starým.

Nové budovy svými přírodními barvami patiny harmonicky ladí s parkem muzea a poskytují pocit průmyslové kultury Schwabachu: rezavě hnědý samet cortenové oceli věže výtahu, pohledový beton a sklo vstupu, zeleně patinovaná měď výstavní síně a stříbro-šedé dřevo terasy. Povrchy uvnitř zůstaly jednoduché, vyhlazený potěr a guma na podlahách, přiznané betonové zdi ve výstavní síni a teplé odstíny dřeva nábytku.

Designové požadavky pro použití mědi a horizontální uspořádání pásových obkladů:

- Vztah k "dolní linii"

- Integrace do přírodního prostředí parku

- Hodnota, udržitelnost a trvanlivost materiálu

- Vzhled snížené krabice

(integrace dveří; minimalizovaná zakončení a rohy, redukované krycí detaily)

Konstrukce fasády

Opláštění dlouhými pásy

- Nosná konstrukce – prefabrikované betonové díly

- Víceprvkový podklad – dřevěné latě a hliníkové profily

- Tepelná izolace – vláknitý izolační materiál

- Větrací prostory

- Celoplošné krytí dřevěnými deskami

- Podklad - asfaltové izolační pásy

- Opláštění z patinované mědi s úhlovými stojatými drážkami v horizontálním uspořádání jako pásové opláštění s úchyty 

Share: 

Budova

Postaveno: 
2008
Stát: 
Německo
PSČ: 
91126
Město: 
Schwabach
Ulice: 
Museumstrasse 1
Místo: 

Kategorie

Užití: 
Fasády
Fasády/Drážky
Střechy
Typ budovy: 
Veřejné prostranství, park
Použitá měď: 
Předpatinovaná
Reality: 
Modernizace

Architekt

Jméno, kancelář: 
Niederwöhrmeier + Kief Freie Architekten BDA und Stadtplaner

Dodavatel mědi

Titul: 
Güther Sanitär GmbH Schaffhauser Weg 13, 91555 Feuchtwangen, Germany

Dalším používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookie. Více informací najdete na tomto odkazu.

Akceptovat