Domů » Reference » Garden Museum, Londýn, Velká Británie
Reference

Garden Museum, Londýn, Velká Británie

Bronzem obkládané dostavby, rozšiřující muzeum na jednom z historicky nejdůležitějších a nejnáročnějších míst Londýna, vyzařují nadčasovou kvalitu - a to navzdory použití moderních, lehkých konstrukčních technik. Architekti Dow Jones představují svůj projekt. 

Garden Museum má výhled na řeku Temži a parlamentní budovy a přiléhá k Lambethskému paláci, který je téměř 800 let londýnskou rezidencí arcibiskupa z Canterbury, hlavy anglikánské církve. Vyzdvihuje historii, kulturu a architekturu zahrad a je umístěno v odsvěceném, památkově chráněném kostele Panny Marie v Lambeth.

První fáze naší práce v roce 2008 zahrnovala dvoupodlažní galerii uvnitř kostela, vytvoření nových galerií, vzdělávací místnosti, skladu a konsolidaci lodě jako prostoru pro akce. To umožnilo vzkvétat mnoha různorodým muzejním akcím a vzdělávacím aktivitám a v prvním roce vytvořilo 400% nárůst počtu návštěvníků.

DRAMATICKÁ URBANISTICKÁ PŘÍTOMNOST

Druhá fáze, vítěz soutěže v roce 2013, rozšiřuje muzeum jak v rámci stávající budovy, tak i směrem do hřbitova. Umístěno v budově kostela, bylo muzeum často zaměňováno za součást sousedního Lambethského paláce. Naše nová budova poskytuje velmi potřebnou, dramatickou urbanistickou přítomnost – soubor směrem do ulice bronzem obkládaných trámových pavilonů.

Pavilony poskytují prostory pro výuku, společenské akce a kavárnu, propojené skleněnou křížovou chodbou, rámující novou zahradu podle návrhu Dan Pearson. Mezeru mezi kostelem a stěnou zahrady vyplňují kanceláře, dílny a další podpůrné prostory. Pozemek představoval řadu výzev včetně chráněných stromů, historických hrobek a výhledů na Lambethský palác – stejně jako asi 36 000 těl na starém hřbitově. Naším řešením je lehká, dřevěná konstrukce pokrytá bronzem, postavená na tenkém 300mm betonovém raftu.

ZAKÁZKOVÉ BRONZOVÉ ŠINDELE

Pavilony jsou obložené zakázkovými bronzovými šindeli, které odrážejí v určitém měřítku kůru okolních platanů. Platany byly do Británie dovezeny královským sběračem rostlin Johnem Tradescantem, který je pohřben na hřbitově a je genezí muzea.

Na pozemku byla postavena maketa fasády v měřítku 1:1 pro zkoumání různých možnosti obkladového materiálu z bronzu, mosazi a předoxidované mědi. Byl zvolen bronz, protože se jeho barva vlivem počasí promění z jasně měděné na zemitě čokoládově hnědou. S touto barvou může budova tiše stát na hřbitově a umožní zahradě i kostelu silný výraz. Některé ploché střechy jsou také pokryté bronzem, vedle „zelených střech“ platanů.

Překryté bronzové šindele mají 950 x 450 mm, jsou rozmístěné vodorovně ve vzdálenosti 150 mm, mají skryté uchycení a na krajích jsou pro zesílení ohnuté. Byly vytvarovány na místě a upevněny na pružnou námořní překližku s oddělující průvzdušnou membránou. Za ní je 50 mm zapuštěné odvětrávací zóny před další vrstvou námořní překližky, připevněné na izolovaném dřevěném nosném trámu budovy. Bronzové šindele byly také použity v některých oblastech interiéru.

Šindele těsně obepínají fasádu, dotýkají se oken i štíhlé konstrukce střechy a vytvářejí tak čistý obrys. Mechanické větrací otvory byly integrovány do obkladových šindelů zakázkově vyrobenými bronzovými kryty, které vyčnívají ven.

Share: 

Budova

Vlastník budovy: 
Garden Museum
Postaveno: 
2017
Stát: 
Spojené království
PSČ: 
SE1 7LB
Město: 
London
Ulice: 
Lambeth Palace Road
Místo: 

Kategorie

Užití: 
Fasády
Fasády/Šindele
Plochá střecha
Typ budovy: 
Kostely, církevní
Kulturní
Použitá měď: 
Bronz (Cu-Sn)
Reality: 
Nové
Modernizace

Architekt

Jméno, kancelář: 
Dow Jones Architects

Dodavatel mědi

Titul: 
Richardson Roofing

Dalším používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookie. Více informací najdete na tomto odkazu.

Akceptovat