Domů » Reference » Collège Doctoral Européen des Universités de Strasbourg, France
Reference

Collège Doctoral Européen des Universités de Strasbourg, France

Nicholas Hare Architects LLP

Kolej, nacházející se v největší univerzitní čtvrti, byla postavena pro evropské studenty doktorského studia, kteří studují na některé ze tří městských univerzit. Obsahuje pokoje pro 100 studentů, učebny a admintrativní prostory.

Požadavkem byla nutnost pro vytvoření dojmu pomocí svůdného interiéru, který je možná odezvou na jeho umístění mezi obecními činžáky a velkými univerzitními budovami z 20. století. Zadání obsahovalo též vytvoření velkolepých společenských prostor, ‘pohostinných míst’(espaces de convivialité), knihovny a vnitřní zahrady.

Projekt společnosti NHA umisťuje přednáškový sál a veřejné místnosti do přízemí, otevřenou knihovnu a vnitřní zahradu do prvního patra pod obloukovitou měděnou střechu, která se vzpíná přes sedm pater.

Sklon střechy byl určen ohraničením budovy, daném výběrovým řízením.

Projekt byl vyvinut za pomoci firmy Buro Happold, která je specializovaná na inženýrské a fasádní konzultace.

Původně byla střecha navržena z fritovaného skla, ale jelikož je orientovaná směrem na východ, mohlo by dojít k jejímu přehřátí a z hlediska nákladů se též jevila jako drahá.

Konečný projekt zajišťuje akustickou absorpci a termální izolaci, a měděné pokrytí zas přispívá k zviditelnění kvality budovy. Měď už začíná vlivem počasí tmavnout.

Zaskleněný konec hlavního objemu směřuje na sever, na stromy lemovaný bulvár a botanickou zahradu.

Studentské pokoje jsou orientované většinou na západ a mají balkóny s nastavitelnými lamelami.

Na severním konci budovy jsou dvakrát vyšší společenské místnosti, které mají výhled též na botanickou zahradu, a v létě mohou být zcela otevřené. Na každém druhém patře se centrální společné prostory otvírají do hlavního atria.

Záměrem projektu bylo podpořit cit pro společenství přes čistou prostorovou hierarchii (studentské pokoje: společné prostory: sjednocující prostor s vnitří zaharadou), což nabízí různorodé prostory pro zábavu i studium.

Měděné práce: Olland

Share: 

Budova

Vlastník budovy: 
Rectorat de l
Postaveno: 
2008
Stát: 
Francie
Město: 
Strasbourg
Místo: 

Kategorie

Užití: 
Střechy
Zastínění
Průhledná konstrukce
Typ budovy: 
Vzdělávací
Použitá měď: 
Klasická
Reality: 
Nové

Architekt

Jméno, kancelář: 
Nicholas Hare Architects LLP
Adresa, popis: 
3 Barnsbury Square London N1 1JL

Dodavatel mědi

Titul: 
Specialist copper contractor - Olland

Evropská soutěž

Sezona: 
2009

Dalším používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookie. Více informací najdete na tomto odkazu.

Akceptovat