Domů » Reference » Bronzový dům (Sawbridgeworth), Velká Británie
Reference

Bronzový dům (Sawbridgeworth), Velká Británie

Burrell Architects Ltd

Bungalov z třicátých let byl zdemolován, aby udělal místo na zakázku navrženému, bronzem oplátovanému a přírodní zdroje využívajícímu domu s 5 ložnicemi a 4 koupelnami. Společnost Burrell Architects ve spolupráci s CABE a Inspire East dala návrh k veřejnému hodnocení, které obvykle probíhá jen u projektů velkých jednotek s více byty. Po přezkoumání návrhu byl tento projekt jednomyslně podpořen a po následujícím jednání s místními projektanty byl stavebním úřadem v přenesené působnosti schválen během 8 týdnů.

Společnost Burrell Architects místo důkladně prozkoumala s cílem zajistit návrh odpovídající charakteru ulice a jejího okolí, při současném předvedení, jak se moderní architektura může integrovat do stávající kontextu a posílit ho. Bylo toho dosaženo dodržením kontinuity se šikmými střechami ostatních staveb v okolí  a zachováním centrální pozice vchodu do domu. Původní nemovitost byla na ulici nejstarší a v porovnání s ostatními objekty (které měly všechny výšku dvou podlaží), vypadala poněkud nepatřičně. Nová stavba vyrostla na dvě podlaží tak, aby odpovídala linii hřebenů a okapů ostatních nemovitostí. Ale to, co odlišuje dům od ostatních, je unikátní a na míru šité využití materiálů, techniky, designu a také celková dispozice.

Dům o 600 čtverečných metrech je navržen tak, že zahrnuje dvě křídla a velké centrální atrium, otevírající se do rozsáhlé krajinné zahrady. Centrální recepce funguje jako hlavní ohnisko domu, jehož velký černý obvodový plášť umožňuje vstup přirozeného světla do nemovitosti. Dům byl navržen tak, aby v maximální možné míře využíval přirozeného světla, takže má vždy jedno křídlo v takovém úhlu, že umožňuje zachycení pohybu slunce v každé denní době. Díky této vlastnosti, mohou také zadní stěny sloužit jako zdroj tepla tím, že zachytí přírodní teplo a slunce, čímž se sníží potřeba klasického vytápění a maximalizuje se solární zisk. Celý dům má podlahové vytápění s promyšleným nainstalovaným větráním, které zabrání přehřátí budovy.

Každý detail byl pečlivě zvážen s cílem vytvořit velkolepý výhled z jakéhokoli úhlu uvnitř domu. Společnost Burrell Architecs pečlivě zvažovala každý prvek při řízení a směrování všech pohledů z budovy tak, aby výsledek mohl být považován za umělecké dílo.

Share: 

Budova

Vlastník budovy: 
Richard Carr
Postaveno: 
2010
Stát: 
Spojené království
Město: 
Sawbridgeworth
Místo: 

Kategorie

Užití: 
Fasády
Střechy
Typ budovy: 
Obytný dům
Použitá měď: 
Bronz (Cu-Sn)
Reality: 
Nové

Architekt

Jméno, kancelář: 
Burrell Architects Ltd
Adresa, popis: 
BCA London7A Lamb's Conduit PassageLondonWC1R 4RG

Evropská soutěž

Sezona: 
2011

Dalším používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookie. Více informací najdete na tomto odkazu.

Akceptovat