Referinţe

Sala de sport a școlii primare din Oppenheim, Germania

Sala de sport a școlii primare din Oppenheim,  Germania
Architekturbüro W. Schuppach

Sala de sport a școlii primare "Am Gautor" din Oppenheim, a fost construită în 1987, în vecinătatea clădirii școlii, în fostul șanț al orașului istoric și se învecinează cu așa numita pivniță culturală al orașului Oppenheim (site-ul se află în zona protejată "Altstadt Oppenheim")

Sala cu structură tip monovolum este utilizată de către școala primară și de asociațiile locale, mai ales pentru activități sportive.

Datorită deteriorării semnificative al structurii de lemn, integritatea structurii acoperișului a fost periclitată și trebuia înlocuită.

În scopul stabilizării structurii clădirii și pentru a crește siguranța seismică, s-a adăugat o nouă încăpere tehnică. Toate componentele, care trebuiau înlocuite, au fost proiectate în conformitate cu standardele energetice actuale. Până în prezent, problemele funcționale nerezolvate, ca ventilația naturală necorespunzătoare, lipsa coșurilor și al contactului vizual spre exterior, au dus la revizuirea planurilor. Din cauza structurii plate, sala de sport nu este scoasă în evidență pe orizontul orașului. Acoperișul vechi, plat, cu fronton cu țiglă roșie, nu se potrivea optic cu înălțimea clădirii și a fost regândit în totalitate.

Noul acoperiș verde extins, reflectă terenul natural al viei și clădirea este mulată pe pantă.

Noua fațadă cu intrare, constând din diamante de cupru și îndreptată spre clădirea școlii, va fi mai ușoară de observat decât fațada veche, deoarece streașina inițială, foarte retrasă, se transformă într-o fațadă evidențiată. Astfel, se rezolvă conectarea sălii de sport la fundația subsolului.

Iluminatul natural necesar, ventilația și extracția fumului sunt asigurate de un element arhitectural special, tip cutie de sticlă. Prin această soluție s-a putut evita asigurarea ilumunatului cu sistemele clasice utilizate la sălile de sport, prin lucarne.

Share: 
Sala de sport a școlii primare din Oppenheim,  GermaniaSala de sport a școlii primare din Oppenheim,  GermaniaSala de sport a școlii primare din Oppenheim,  GermaniaSala de sport a școlii primare din Oppenheim,  GermaniaSala de sport a școlii primare din Oppenheim,  Germania

Clădire

Beneficiar: 
Verbandsgemeine Nierstein-Oppenheim
Construit: 
2014
Country: 
Germania
Oraş: 
Oppenheim
Hartă: 

Categorii

Aplicaţii: 
Faţade
Faţade/şindrile
Tipul clădirii: 
Sport, recreaţie
Cupru utilizat: 
Clasic
Nou/Renovat: 
Renovat

Arhitect

Name, office: 
Architekturbüro W. Schuppach
Address & description: 
Ludwigsstr. 6, 55116 Mainz

Find out more

Robert Pintér

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Find out more by following this link.

Accept