Referenties

Radiotherapy Centre in Hof, Germany

8 pics
10 pics
hiendl_schineis architekten

Completed in a cubic form, the building breaks free of its restrictions and plays with the falling lines of the facade sections.  Clusters of trees grow around the building, sometimes producing shadow, accentuating the verticality of the design.  The façade is divided in non-parallel sections that continue the lively interplay with the surrounding trees.

The material used for the curtain-walling is copper, which will age with time.  The changing seasons are reflected in the subtle colour changes in the metal, from luminous bright copper to a warm red-brown, from shiny to matt.

The shimmering green glass scatters light and at night spread light from the inside to the out, bringing the building to life in the night.  The curtain-wall façade is applied using a specially developed adhesive system.

The copper is affixed to trapezoidal carrier plates of different dimensions with glue, being reinforced along the edges with additional holding points.  The plates were adjusted at each corner, both interior and exterior and the distance between the elements is 5mm. 

Share: 

Gebouw

Eigenaar: 
Sana Klinikum hof
Datum voltooiing: 
2012
Country: 
Duitsland
Stad: 
Hof
Straat: 
Eppenreuther strasse 9
Plaats: 

Categorieën

Toepassingen: 
Gevels/strip
Type gebouw: 
Gezondheidsector
Type koper: 
Klassiek
Eigendom: 
Nieuw

Architect

Name, office: 
hiendl_schineis architekten
Address & description: 
lederergasse 2  94032 passautel_0851_932030im sack 3a   86152 augsburgtel_0821_1598155 buero@hiendlschineis.com

Dakdekkers

Titel: 
Fleischer metallfaszinationen

Awards

Seizoen: 
2013
Categorieën: 
Finalisten

Find out more

Yolande Pianet

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Find out more by following this link.

Accept