Referenciák

A réz példaértékű újrahasznosítása

Copper Facade recycling

A finnországi Turkuban a megyei önkormányzat épületének homlokzatfelújítása során ugyanazt a rezet használták fel, amellyel az épületet az 1960-as években eredetileg is burkolták, ami látványosan példázza, milyen értékes hosszú távú befektetést jelent a réz építőipari alkalmazása.

A modern megfiatalítása

Egy különleges formájú melléképülettel bővítették a kora 20. századi védett területen található épületet, amely a fiatalok számára készült Angliában, Widnesben. A nem mindennapi épület előpatinázott rézzel fedett szivárványszínű felületéről híres.

Helsinki Gyermekkórház, Finnország

Átlátszó réz - Két teljesen újszerű átalakítás történt az egészségügyi központ udvarán, ahol lécezett homlokzatot alakítottak ki, ezzel biztosítva az épület áttetszőségét és építészeti önállóságát.

A Christie betegellátási központja, Egyesült Királyság

Green Building

A Christie új betegellátási központja ad otthont a világ legnagyobb, korai klinikai vizsgálatokat végző egészségügyi egységének, kibővített kemoterápiás, és egy új magánbeteg részleggel. A létesítmény átadását 2010 karácsonya előtt ütemezték be, és úgy tervezték, hogy elérje a BREEAM ’kiváló’ minősítést.

Európai díj 2011

Modernizált klasszicizmus Budapesten

Réz homlokzat

A budapesti Szabadság téren lévő, neoklasszikus stílusú hotel modern, rézzel burkolt emeletráépítése az épületek időről időre történő „aktualizálásának” Budapestre jellemző hagyományát folytatja.

Európai díj 2011

Fenntartható új irodák Strasbourgban

Előpatinázott réz homlokzat

Az Európai Unió strasburgi „Agora” nevű adminisztrációs épülete 2008-ban készült el, lenyűgöző környezetvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik, melyekben a réz fontos szerepet játszik.

Bouma Villa, Hollandia

A megbízó olyan épületet kívánt, amely közvetlen kapcsolatban van a természettel, nem pusztán annyiban, hogy a kert érintőlegesen csatlakozik a házhoz, hanem itt a nappali világosság és a napsütés, az eső és a szél hatással van a belső térre.

Európai díj 2011

A Villa Luvata szembeszáll a tengerrel

Finnországban évente rendezik meg az lakóházakat és nyaralókat, illetve a legújabb lakásépítési trendeket is bemutató két kiállítást. A Kiállítások népszerűsége évről évre nő. A nyaraló kiállítást idén a Finnország nyugati partján található idilli Reposaari-szigeten tartották, ami a forgalmas Mäntyluoto kikötőtől nagyjából másfél kilométerre helyezkedik el. A kiállításnak otthont adó kikötőt hullámtörő választja el a nyílt tengertől. A Villa Luvata-t 25 egyéb nyaralóval együtt június közepén nyitották meg a nagyközönség számára.

Skellefteå Kraft C épület, Svédország

A helyi energiavállalat, a Skelleftea Kraft új székháza a már meglévő irodaépületével szomszédos Skellefteå város északi részében.

Európai díj 2011

Vallás és művészet a közösségért

A művészet kápolnáját - melyet Matti Sanaksenaho építész tervezett 1996-ban - 2005 májusában szentelték fel, és Szt. Henrik Ökumenikus Művészkápolnájának is nevezik a finnországi Turkuban, a Hirvensalo szigeten. A tervezésben részt vettek Pirjo Sanaksenaho és Enrico Garbin építészek is.

A Norderreihe ötvenes években épült magasépületének revitalizációja

A Norderreihe 3-as épülete, amely a legnagyobb hamburgi lakásszövetkezet, a "Bauverein der Elbgemeinden" (BVE) tulajdonában áll, egy 13 emeletes toronyház, amelyhez 77 lakás, egy nyilvános könyvtár és két kereskedelmi hasznosítású helyiség tartozik.

Wisby Strand - Almedalen, Gotland, Svédország

A Balti-tenger közepén, a svédországi Gotland szigetén fekszik Visby, egy ezeréves középkori erődítménnyel körbevett viking és Hanza-város, amely ma az UNESCO világörökség része. A városfalon kívül, a nyugati, tenger felőli oldalon volt korábban a régi kikötő, amely mára csodálatos tengerparti parkká változott ez Almedalen.

Modern épület egy történelmi vállalatnak

A GN Store Nord – Dánia egyik történelmi vállalata – új, körszerű központba, egy, a Szilícium-völgy mintájára épült irodanegyedbe költözött Ballerupban, Koppenhága egyik elővárosában. Az épületet 1995-ben építették – eredetileg egy másik vállalat számára –, és négy, háromemeletes épületből áll, amelyeket udvar vesz körül.

Rézburkolat Moszkva előkelő lakónegyedében

A Moszkva exkluzív negyedében épült tíz családi ház jól példázza Oroszország új házépítési trendjét.

A Bodega Café belső tere

A kávéház belső falait fedő előoxidált panelek aranybarna árnyalata különleges harmóniát alkot a felszolgált kávé színével, éppen úgy, ahogyan az építész elképzelte. A belső tér mintha telítve lenne a varázsital aromájával és ízével.

Szt. János templom az észtországi Tartuban

A tartui Szt. János templomot szakaszosan építették a 14. sz. végétől a 18. századig, amikor elnyerte jelenlegi formáját. A templom téglából épült. A templom által képviselt elsődleges formanyelv a gótikus. Történelme során többször megsemmisült. A torony teteje és a kórus boltívei a 18. századi Nagy Északi Háború során rongálódtak meg.

Share