Referenssit

Lahden Matkakeskus, Suomi

JKMM Architects

Lahden uusi matkakeskus sijaitsee kaupungin keskustassa, aivan historiallisen asemarakennuksen kupeessa. Matkakeskus yhdistää rautatieverkoston ja pitkän matkan sekä kaupungin linja-autoliikenteen.

Lahden matkakeskus sijoittuu kaupungin ydinkeskustaan eri joukkoliikennetyyppien solmukohtaan. Matkakeskus on osa radanvarren kokonaisuutta, josta järjestettiin yleinen arkkitehtuurikilpailu 2012. Kilpailun pohjalta radanvarren alue kehittyy uudeksi asuin- ja toimistoalueeksi. 

Matkakeskus tuo yhteen rautatien sekä kauko- ja paikallisliikenteen linja-autojen matkustajavirrat. Rautatieaseman viereen, Vesijärvenkadun päälle, on toteutettu kansirakenne. Sille sijoittuu uusi terminaalikatos kaukoliikenteen linja-autoille. Nykyinen linja-autoasema poistuu samalla käytöstä. Linja-autoasemaan liittyvä alue kaavoitetaan uudeksi Ranta-Kartanon kaupunginosaksi.

Lahden vanha rautatieasema on historiallisesti merkittävä rakennus. Uusi terminaalikatos sijoittuu tiilirakenteisen asemarakennuksen eteen ja vahvistaa sen kaupunkikuvallista luonnetta.

Terminaalikatoksen muoto tukee uusien ja vanhojen rakennusosien välistä vuoropuhelua. Katoksen yksinkertainen veistoksellisuus kunnioittaa vaakasuuntaisena alueen historiaa.

Suorakaiteen muotoiset pilarit on asemoitu saapumislaitureiden suuntaisiksi. Ne on muotoiltu pystysuunnassa kallistetuiksi.

Matkakeskukseen kuuluu terminaalikatoksen lisäksi uusia hissitorneja, tukirakenteita, paikallisliikenteen linja-autokatoksia sekä uuden kannenalustilan verhoilu ja sen valaistus.  

Näiden elementtien huolellinen suunnittelu ja asemointi ohjaavat käyttäjiä matkakeskuksen eri kerrostasoilla. Matkakeskuksen rakenteet hahmottuvat monimuotoisessa ympäristössä kaupunkikuvallisesti yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. 

Matkakeskuksen alueella toteutuu esteettömyyden erityistaso esimerkiksi hissien äänimajakoissa ja pintarakenteiden ohjausraidoissa.

Matkakeskuksen päämateriaalit ovat kupari, lasi ja alumiini. Katos pilareineen on verhoiltu rei’itetyllä kuparilla.

Terminaalikatoksen vieressä olevassa hissitornissa on käytetty lasia ulkoseinissä ja kantavana rakenteena. Hissitornin ydin on kuparilla ja kupariverkolla verhoiltu hissikuilu. Se toimii lähes aineettomana vastaparina voimakkaan katoksen rinnalla.

Kaksi muuta hissitornia sijaitsevat alueen pohjoissivulla. Yhdessä verhoiltujen tukimuurien ja siltakaiteen kanssa ne toimivat porttina etelään kaupungista lähdettäessä. 

Hissitornit yhdistävät alemmalla tasolla kulkevan Vesijärventien Mannerheiminkadun pohjoisiin pysäkkikatoksiin.

Kannen alle muodostuvan tilan seinät on verhoiltu aaltomaiseen muotoon asennetuilla alumiiniprofiileilla. Verhouksen taakse on sijoitettu meluvaimennus, yleisvalaistus sekä laadukas erikoisvalaistus. Tunnelimainen tila on visuaalisesti viimeistelty ja akustisesti miellyttävä.

Aluerakenteet - tukimuurit, siltakaiteet, ulkopenkit ja seinäpinnat ovat myös kupariverhoiltuja. Luonteeltaan erityinen pintamateriaali yhdistää laajalle levittäytyvän matkakeskuksen alueen kokonaisuudeksi.

Matkakeskuksen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota valaistukseen. Rei’itettyjen kupariosien taustalle asennettu valaistus korostaa pintojen luonnetta pimeinä vuodenaikoina. Sähkö- ja LVI-tekniikka on piilotettu rakenteiden sisään osaksi arkkitehtonista kokonaisuutta.

 

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Lahden Kaupunki
Valmistunut: 
2016
Country: 
Suomi
Postinumero: 
15100
Kaupunki: 
Lahti
Katu: 
Mannerheiminkatu 15
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Katot
Varjostimet
Läpinäkyvät rakenteet
Rakennuksen tyyppi: 
Kuljetus, infrastruktuuri
Käytetty kupari: 
Tavallinen kupari
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
JKMM Architects
Address & description: 
Lapinrinne 3, 00100 Helsinki, Finland

Urakoitsija

Otsikko: 
Three L Technologies, Latvia

Kilpailut

Ajankohta: 
2017
Kategoriat: 
Loppukilpailuun valitut

Find out more

Juha Silvanto

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Find out more by following this link.

Accept