Referenssit

Francis Crick Institute, Iso-Britannia

Arvovaltainen Francis Crick Institute on tutkimuslaitos, Lontoon Knowledge Quarterin alueella. Koko sen laboratorioiden ja vierailutilojen sistukseen kuuluu antimikrobisten ovien kuparikalustus.

The Francis Crick Institute on kunnianhimoinen kuuden tutkimuslaitoksen yhteistyöelin, johon kuuluvat Medical Research Council, Cancer Research UK, ja lontoolaisista yliopistoista Wellcome University College, Imperial College ja King’s College.

Maailmanluokan biolääketieteen tutkimustilat tarjoavat mahdollisuuden sairauksien etenemisen selvitystyöhön. Näin etsitään uusia keinoja estää ja diagnosoida ja hoitaa esimerkiksi syöpäsairauksia sydänsairauksia, aivoinfarkteja ja myös infektiotauteja ja hermoston rappeumatauteja.

Rakennuksen laboratorioympäristöön ja kulkutiloihin esimerkiksi auditorioissa erityisesti soveltuvat antimikrobiset ovenkahvat ja painolaatat on valmistanut englantilainen Allgood’s Contego. Koko rakennuksessa on käytetty saman yrityksen valmistamia kahvoja ovissa ja esimerkiksi wc-tilojen vesipisteiden hanakalusteissa.

HOK ja PLP Architecture ovat suunnitelleet rakennuksen konseptin, joka korostaa läpinäkyvyyttä, yhteistyötä ja innovatiivista laboratoriosuunnittelua. Teknisesti haastava rakennustyö vaati suunnittelijoiltaan herkkyyttä, jotta korkeimman tason vaatimukset toteutuivat biolääketieteen tutkimustyön tarpeisiin.

Rakennustyön suoritti Laing O’Rourke. Tukitoimijana olivat insinööritoimistot Arup ja AKT II. Laitos on 170 metriä pitkä, ja siinä on lattiapinta-alaa lähes 100 000 neliömetriä 12 eri kerroksessa. Niistä kolmannes on maan pinnan alapuolella.

”The Francis Crick Institute on Euroopassa alansa laajin ja kehittynein tutkimuskeskus. Jatkuvasti kehittyäkseen tiede vaatii kuitenkin suurta yhteistyötä. Olemme erittäin ilahtuneita, että kokonaisvaltaiset suunnitteluratkaisumme auttavat instituuttia kohti sen tavoitteita tehdä tiedettä ilman rajoja. Näin Lontoo ja Iso-Britannia pysyvät edelläkävijöinä lääketieteellisessä tutkimustyössä”, David King, HOK observesin hallituksen jäsen toteaa.

 

Share: 

Rakennus

Valmistunut: 
2016
Country: 
Iso-Britannia
Kaupunki: 
London
Katu: 
Midland Road
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Antimikrobiset pinnat
Rakennuksen tyyppi: 
Terveys- ja sosiaalihuolto
Virastorakennukset
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
HOK

Find out more

Juha Silvanto

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Find out more by following this link.

Accept