References

Nursery School, Valencia, Spain

Nursery School, Valencia, Spain
Singularq Architecture Lab

The nursery school for the children of local police officers is located in an adjacent building to the facilities of the Valencia Police Headquarters. The resulting project removes architectural barriers, creating an indoor-outdoor garden area that provides great versatility and adaptability for children of different ages.

This small building is very important for us, because it has allowed us to express some of the main objectives of the studio: the sustainability of our projects, in this case by taking advantage of an existing building; attention to design – this is self-explanatory; functional and compositional simplicity; and interest in the relationship between the building and its surroundings.

Infant perception is enhanced by the use of materials – such as copper, wood, artificial turf, natural vegetation and soil of the garden – with very different chromatic properties and textures.

We used a combination of bright and contrasting colors, with an attractive chromatic strength for the children, inviting them to enter the school. Two boxes of different colors, which serve as a bridge between the interior space and the yard, make the arrival and departure more fun for the children – like a link with a different scale, closer to them.

This is an intervention that seeks to create an emotional bond between the users and the building, which becomes independent of the environment, facilitating the perception of users.

Share: 
Escuela infantil en Valencia. Foto: Singularq Architecture LabEscuela infantil en Valencia. Foto: Singularq Architecture LabEscuela infantil en Valencia. Foto: Singularq Architecture LabEscuela infantil en Valencia. Foto: Singularq Architecture LabEscuela infantil en Valencia. Foto: Singularq Architecture LabEscuela infantil en Valencia. Foto: Singularq Architecture LabEscuela infantil en Valencia. Foto: Singularq Architecture LabEscuela infantil en Valencia. Foto: Singularq Architecture Lab

Building

Owner: 
Ayuntamiento de Valencia
Completion date: 
2010
Country: 
Spain
Zip code: 
46018
City: 
Valencia
Street: 
Carrer de Santa Cruz de Tenerife, 1
Location: 

Categories

Applications: 
Facades
Type of building: 
Educational
Copper used: 
Classic
Estate: 
New

Architect

Name, office: 
Singularq Architecture Lab
Address & description: 
Convento Santa Clara – 1, 6 / 46002 Valencia, España / T +34 963 535 086 / info@singularq.com

Copper contractors

Title: 
Ejecución: CVC; Planning y logística: KME Locsa

Find out more

Nick Hay

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Find out more by following this link.

Accept