References

Liang Xin Spa, Zaragoza, Spain

Chris Hodson

Copper perforation technology is taken to the limit with this decorative façade – interrupted only by its moon gate entrance and secondary peephole – announcing a new oriental spa in Zaragoza, Spain. Its designers Magén Arquitectos tell us more.

The ground floor of a residential building has been converted to the Liang Xin Spa, a centre for oriental therapies based on traditional Chinese imperial techniques, whose philosophy is to combine mind, body and spirit to achieve optimal health and wellness. The design aims to create an urban oasis, conducive to relaxation and wellness.

The property has two distinct areas. The first, parallel to the street facade, is rectangular with uniform height. The second area runs along an internal courtyard and has a gabled roof, lit by a series of skylights. The internal spaces are organized around three aisles – ‘Imperial Walk’ and ‘Empress Walk’, with a third under the skylights.

On the street, the new Spa is celebrated by a complex graphic design generated with circular perforations of varying sizes in copper sheets, making up the unique façade. The same technique is used internally with perforated copper sheets screening skylights to give indirect lighting, enhancing the relaxing atmosphere.

Share: 

Building

Owner: 
Liang Xin Spa
Completion date: 
2013
Country: 
Spain
City: 
Zaragoza
Street: 
Jose Maria Lacarra 22-24
Location: 

Categories

Applications: 
Facades
Shading
Transparent structures
Type of building: 
Sport, relaxation facilities
Copper used: 
Classic
Estate: 
Upgrade

Architect

Name, office: 
Magén Arquitectos

Copper contractors

Title: 
Innovhogar
Address & description: 
Copper Product: TECU® Classic

Find out more

Nick Hay

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Find out more by following this link.

Accept