Βραβεία

European Copper in Architecture Awards is a biennial showcase celebrating architectural design of buildings incorporating copper or copper alloy cladding, roofing or other architectural elements. The expansion and development of these biennial awards over the last two decades mirrors a fundamental change in the use of copper on buildings, from a practical roof covering to a highly architectural material for many building elements - particularly facades - with endless opportunities for design.

See below for all 2017 entries, shortlisted (to be announced June 2017) and winners (Autumn 2017).

A collapsing barn has been replaced by a new building, placed on the same site, with the same size, shape and materials, as demanded by building code. Copper clad openings feature on each of the units.

Hydropolis is a state-of-the-art exhibition and museum which presents views and aspects of ‘water’.  It provides education in a modern exhibition space.

One of the most important connections to South East Europe, the 5.5km long Bosruck Tunnel passes through the Ennstal Alps, connecting Upper Austria with Styria. The original, two-way traffic tunnel has been renovated and a second, new tunnel built alongside. Now part of the A9 Pyhrn motorway, it is used by around 18,000 vehicles each day. 

In January 2017, an iconic new tower – the Mærsk Building – was inaugurated In the presence of HM Queen Margrethe, adding a major landmark to Copenhagen’s skyline. Architects C.F. Møller explain their design, characterised by continuous curvilinear bands of vertical copper brise-soleils.

The stage on the town square of Trondheim (“Torvet“) is the result of an invited architectural competition held in the autumn of 2012. The competition was part of a larger plan to renovate/upgrade the town square as a whole.

The Suvela chapel was commissioned by the Espoo Parish Union and it is used jointly by the Espoo Parish Union, the Swedish Parish of Espoo and the City of Espoo to serve the entire community of Suvela. It is a multifunctional building that offers a space for the people of the community to use together for their many different needs regardless of their religious affiliation.

A new Town Hall, part of an urban refurbishment for the city of Gembloux.  The new copper-clad building is 'grafted' into the ancient urban city centre.

The New Travel Centre is located at the heart of the city of Lahti next to the existing, historical railway station. It forms a transport hub connecting the rail network to the long-distance and local bus lines.

The copper work carried out by Roles Broderick at Walmer Yard follows the bespoke nature of the four houses, emphasising the haptic nature of materials and craftsmanship found throughout the project. 

The New Travel Centre is located at the heart of the city of Lahti next to the existing, historical railway station. It forms a transport hub connecting the rail network to the long-distance and local bus lines.

The Mondeville Media Library is a public building that llinks and articulates public space on different scales. The site is surrounded by a big gymnasium and a parking space in the South-East and the city ring road on the South-West. The North-East and North-West sides represent a more green, domestic-scaled urban fabric. Noises caused by the city ring road remained a key issue to be addressed in the project.

The new copper-clad Sopot Centre is a complex of four buildings serving as a railway station, shopping centre, office spaces and a hotel.

Krakow Airport is a regional-scale aerodrome located in the southern part of Poland. While fulfilling all the requirements of modern service and safety standards, the architecture of T4 terminal strives to maintain a passenger-friendly scale. To achieve that, architects created spaces with all basic features easily-accessible by pedestrians, recognizable architectural motifs and the urban, city-like character of public space outside the restricted area.

Despite a straightforward plan form of three linked rectangles, this large designer store and café in Jönköping, Sweden, exerts its presence through architectural form and crisp detailing. Architect Johan Özmen of ARKITEKTHUSET tells us more.

This smart boutique in Madrid, called B&B Puerta del Sol Hotel, is set in a mid-20th century building in the distinctive street of “Calle Montera”, in one of Madrid´s most vibrant, enchanting and neighborhoods. 

Located on a triangular site, Salesian House is a new community house for the Salesians of Don Bosco, comprising two 3-storey wings of accommodation which are hinged about a glazed main entrance and circulation space. 

The Secret Garden in Sant Andreu de Llavaneres (Barcelona, Spain) was conceived with an architectural strategy that is always present in the works of Artur Bossy. The strategy consists in uniting the landscape and its surroundings, and making the building, its inhabitants and landscaping coexist in harmony, being the bioclimatic architecture the connecting thread for all these elements. 

A dramatic curved façade, clad in tiered layers of blue-green pre-patinated copper, announces the new campus for Anglia Ruskin University in Cambridge, UK, as Richard Murphy Architects explain.

Detailed Plan for the Conservative Restoration, Renovation and Enhancement of the Historical, Cultural and Natural Heritage Site at the Montevergine Sanctuary, Mercogliano, Avellino, Italy. In February 2013, the conservative restoration project for the historical Montevergine Sanctuary was awarded to architect Luigi Picone, and thereupon approved by the Superintendence of Salerno and Avellino and by the Municipality of Mercogliano,  (Av). In 2015, the works were contracted out to A.I.T. Salvatore Ronga s.r.l. by the Partenio Regional Park Authority.

Salisbury Road lies within the Cressington Park Conservation Area, originally laid out in the mid-nineteenth century as a private residential park and still consisting mainly of substantial villas set in large plots.

The opening of the new Experimentarium in Hellerup, Copenhagen, lets the visitors experience an entirely new architectural setting that brings science and technology into focus – from the illustration of fluid dynamics on the facades, to the spectacular Helix staircase that meets the guests as a shining icon immediately upon passing the main entrance. 

Situated within the Edgbaston conservation area, Chamberlain Halls of Residence are an important addition to the University of Birmingham’s student accommodation site at the Vale Village. The Vale landscape is Grade II listed in the Register of Parks and Gardens of Historic Interest.

Inspired by the Flatiron Building in New York, Badia Berger architects designed an unusual building, housing 86 apartments together with some shops. Located in a fast changing neighborhood of northeast Paris, the building offers a privileged lifestyle to residents.

The project is about the restyling of the Esselunga supermarket of viale Papiniano in Milan. A three stories building from 1970.

The Boilerhouse project for Royal Holloway, University of London is a new café pavilion and event space set in the courtyard of an existing heritage building. The project also incorporates the refurbishment of the original stable block wing into a toilet and servery area.

The Curve was a competition winning design to renew the heart of Teesside University’s campus. It is now the University’s centre piece and has been a generative spur in the neighbourhood, which is part of Middlesbrough Town Centre, providing a sustainable nucleus for both the University and the local community. 

The project was based on the renovation of the Caimi Swimming Pool in Milan, designed by Engineer Secchi in 1939, which had suffered decades of neglect and abandonment. In 2013 the Fondazione Pier Lombardo was given the chance to revive the entire complex and renamed it the ‘Mysterious Baths’.

Apartment building is located in a very attractive location of Prague 6, near the underground station Hradčanská. Residental apartment building and former stables, located in the courtyard, were built in 1912 by architect Antonín Hulán. 

The tin smelter, as part of the former New York-based Hamburger Gummi-Waaren Compagnie, was built around 1876, and rebuilt several times for different uses, including as a cultural center with a wide-ranging event program.

The restoration intervention on the Royal Monastery of Santa María de Guadalupe’s roofing system, consisted in the replacement of the former roofing system, removing the old roofing membranes, underlying insulation and roofing accessories; and the construction of a standing seam copper roofing with a complete underlying insulation, secondary waterproofing layers, and wood decking. 

The Residence Villa 3 Birken, built in 1960, is located on a hillside in the Dolomites. The designed extension will add six holiday apartments and further funcitional and common spaces. The facade opens through a V-shaped surface from the totally closed north facade to the south glazed facade, which is directed to the sun and the panoramic view of the Dolomites.

Copper’s golden alloy – applied as a thoroughly modern material to this corporate headquarters – heralds the replacement of old heavy industries with the new high-tech. The recently completed building is at the heart of a historical steel production area’s regeneration in Dortmund, within Germany’s Ruhr region.

Dixon Jones’ competition winning design for the first phase of the Said Business School was completed in 2001. The practice was later commissioned to design the second phase which was completed in 2012. The new Garden Room extension was completed in 2017.

During the ancient period, the practice of sport was an inseparable part of the education of the Greeks and Romans Juvénal Roman poet, will indicate in his «mens sana in corpore sano», the cultural recuperation on the part of Rome, of the Greek precepts of the accomplishment of man through the sporting disciplines of the time.

Villa Måsholmen is a residential project, built for a family as a country retreat on an island in the Archipelago of Stockholm, Sweden. 

Winner of an architectural competition in 2012, Studio Gardoni Architecture scored with this important facility for the small town of Chamonix and the magnificent landscape of the valley. It is a building that fits into its location (the slope and the clearing).

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Find out more by following this link.

Accept